Anasayfa / Haberler / Atabey’e Göl Geliyor…

Atabey’e Göl Geliyor…

Eğirdir Gölü’nden 5 ayrı pompaj istasyonuyla çuvalla elektrik parası verip, tarımsal arazisinin ancak yüzde 30’unu sulayabilen Atabey, DSİ’ye kendi göletini yaptırıyor. 10 milyon metreküplük su kapasiteli gölet bittiğinde tarımsal sulama için Eğirdir Gölü’ne gerek kalmayacak.

215 MİLYONLUK YATIRIM

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, DSİ’nin 2016 yatırım programı kapsamında ilçede Kısık bölgesinde 94 metre bent yüksekliğinde, 10 milyon m3 su kapasiteli gölet inşa edileceğini açıkladı. 215 milyon TL’lik dev yatırım için 2 ay içinde ihaleye çıkılacağını müjdeleyen Atasoy, “İlçemiz kurulduğu günden beri bugüne kadar en büyük yatırım projesi olacak” dedi.

Isparta’nın en yakın ilçesi Atabey’e 5 yıl aradan sonra yeniden Belediye Başkanı seçilen AK Partili Tevfik Atasoy’un bu dönemki bomba projesi sulama üzerine. Isparta’nın en geniş ve verimli bölgesi Atabey Ovası’nda Demirel döneminde yapılan yatırınlar sayesinde Eğirdir Gölü beslemeli yapılan sulama artık elektrik maliyeti olmadan ve ovanın tamamı sulanarak gerçekleştirilecek. Atabey’de Kısık mevkiinde yapımı DSİ yatırım programına alınan 10 milyon m3 kapasiteli gölet projesi ile Atabey Ovası’na su cazibeli olarak gönderilecek. Sulanamayan 10 bin hektarlık alan suyla buluşacak, tarımsal üretim artacak.

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, DSİ’nin 216 milyon TL maliyetli proje için 2 ay içinde ihaleye çıkacağını müjdeledi. Atasoy, yatırımla ilgili şu açıklamayı yaptı:

GÖLDEN GELEN SU KAÇAK VERİYOR

“İlçemiz kurulduğu günden beri bugüne kadar en büyük yatırım projesi. Kısık bölgesinde 94 metre bent yüksekliğinde ve 10 milyon metreküp su kapasiteli gölet DSİ tarafından 2016 yılı yatırım programına alındı. Projesi hazır olan bu göletin inşaatı 2 aya kadar ihaleye çıkılarak başlayacak. 215 milyon lira maliyetli bu gölet inşaatı tamamlandığında Atabey Ovasında hem verim artışı sağlanacak hem de suyun cazibeli olması nedeniyle tarımsal üretimde girdi maliyetleri azalacak. Şu anki mevcut sistemde Eğirdir Gölü’nden 14 bin hektar sulama kapasitesinde su, Atabey Ovasına basılıyor. 5 kademe pompa istasyonundan gelen bu su ile ancak 4500 hektar alan sulanabilmekte. Çünkü sistem çok eskidi ve şebekede kaçaklar çoğaldı. Durum böyle olunca hem enerji maliyetleri yükseldi hem de israf çoğaldı. Allah’ın izniyle yapılacak olan yeni gölet hizmete girdiğinde büyük kanal dediğimiz yerin üzeri dahil hem sulanabilen alan artacak hem de maliyetler düşecek.